Υπηρεσίες

Οδοντιατρική πρόληψη και θεραπεία
για παιδιά και εφήβους.
Το παιδί σας στο επίκεντρο της προσοχής.

Στο ιατρείο μας τηρούμε τις συστάσεις του National institute of Health and Care Excellence λαμβάνοντας υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε παιδιού

Η βασική αρχή των ιατρείων Dental Kids είναι η πρόληψη και η έγκαιρη ορθοδοντική αντιμετώπιση.

H Προληπτική Οδοντιατρική εξασφαλίζει στο παιδί ένα υγιές χαμόγελο χωρίς ποτέ προβλήματα τερηδόνας. Τα παιδιά με υγιή δόντια μαθαίνουν να μιλούν πιο γρήγορα, καθαρά και μασούν καλύτερα, λαμβάνοντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές.

Χτίζουν μια καλύτερη υγεία καθώς ένα μη υγιές στόμα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την γενικότερη υγεία του σώματος. Επίσης ένα υγιές χαμόγελο, είναι πάντα πιο ελκυστικό και χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Τέλος, προληπτική οδοντιατρική σημαίνει λιγότερο εκτεταμένες και λιγότερο δαπανηρές θεραπείες προκειμένου να διασφαλιστεί το χαμόγελο του παιδιού σας.

Στο Dental Kids προσφέρουμε ένα προληπτικό πρόγραμμα βασισμένο στο «τερηδονικό δείκτη» του κάθε παιδιού ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν με υγιή, φωτεινά χαμόγελα χωρίς τερηδόνα.

Καθαρισμός & λείανση δοντιών, θεραπείες φθορίου, προληπτικές καλύψεις μονίμων δοντιών (sealants), προστατευτικά δοντιών κατά την άθληση εξατομικεύονται όλα για να καλύψουν τις ανάγκες του παιδιού σας.

παιδικά χαμόγελα

ευχαριστώ

φροντίδα

icon box image

Συμβουλευτική για βρέφη και νέες μητέρες

icon box image

Προγράμματα πρόληψης για παιδιά

icon box image

Αντιμετώπιση πιπίλας και πιπίλισμα δαχτύλου

icon box image

Θεραπείες τερηδόνας για παιδιά

icon box image

Μασελάκια αθλητών

icon box image

Ορθοδοντική παιδιών

icon box image

Άτομα με ειδικές ανάγκες

icon box image

Ορθοδοντική εφήβων

Στο Dental Kids παρέχουμε ολοκληρωμένη οδοντιατρική και ορθοδοντική θεραπεία για τα μικρότερα παιδιά αλλά και τους εφήβους, με στόχο να τους βοηθήσουμε να έχουν υγιή και λαμπερά χαμόγελα για μια ολόκληρη ζωή.

Δάχτυλο και πιπίλα στο στόμα

Τα παιδιά συνηθίζουν να βάζουν το δάχτυλό τους ή άλλα αντικείμενα στο στόμα. Είναι κάτι φυσιολογικό για τα μωρά ή τα πολύ μικρά παιδιά. Τους προσφέρει ασφάλεια. Για τα μωρά είναι ένας τρόπος να επικοινωνούν με το περιβάλλον και να μαθαίνουν τον κόσμο.
Τα περισσότερα σταματούν αυτή τη συνήθεια μεταξύ των 2-4 ετών. Παρόλα αυτά μερικά παιδιά συνεχίζουν να το κάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στα παιδιά αυτά μπορεί τα μπροστινά δόντια να στραφούν προς τα χείλη και να μην βγουν σωστά. Έτσι θα επηρεαστεί ο τρόπος του δαγκώνουν καθώς επίσης και η ανάπτυξη του σαγονιού και των οστών που στηρίζουν τα δόντια.
Στο Dental kids οι παιδοδοντίατροί μας μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να κόψει αυτή τη συνήθεια, να σας προτείνουν κατάλληλους τρόπους παρέμβασης.

Ορθοδοντική για παιδιά

Το μικρό σας αξίζει ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο. Για αυτό το λόγο παρέχουμε έγκαιρη και προληπτική ορθοδοντική φροντίδα για τα μικρά παιδιά. Οι εξειδικευμένοι μας συνεργάτες είναι εκπαιδευμένοι ώστε να εντοπίζουν έγκαιρα τυχόν προβλήματα στην ανάπτυξη των δοντιών όταν το παιδί έχει ακόμα τα παιδικά του δόντια.
Η έγκαιρη διάγνωση των ορθοδοντικών προβλημάτων και η θεραπεία τους αποτελεί πλεονέκτημα για το παιδί σας καθώς θα αποτρέψει μεγαλύτερες και δυσκολότερες ίσως θεραπείες στο μέλλον.

Η έγκαιρη θεραπεία μας δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνουμε την ανάπτυξη της γνάθου, και να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο του τραύματος σε μπροστινά δόντια που εξέχουν, να διορθώσουμε βλαβερές συνήθειες όπως το πιπίλισμα των δαχτύλων, να κατευθύνουμε τα μόνιμα δόντια στην κατάλληλη θέση προκειμένου να το στόμα να κλείνει σωστά και εν τέλει να βελτιώσουμε την εμφάνιση και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού

Ορθοδοντική για εφήβους

Το να είσαι έφηβος αποτελεί από μόνο του πρόκληση.
Ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση του εφήβου και να επηρεάσει την κοινωνική του ζωή.
Η ορθοδοντική θεραπεία είναι σημαντική όχι μόνο για αισθητικούς λόγους. Είναι σημαντική διότι δόντια που στριμώχνονται και δεν είναι κατάλληλα ευθυγραμμισμένα, είναι δυσκολότερο να καθαριστούν σωστά και μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία τερηδόνας, ουλίτιδας ή ακόμα σε απώλειά τους. Επίσης το να μη δαγκώνει ο έφηβος σωστά μπορεί να προκαλέσει ανομοιόμορφη φθορά των επιφανειών των δοντιών, δυσκολία στη μάσηση ή ακόμα και στην ομιλία
 
ή υπερβολική πίεση στα οστά στήριξης και στους ιστούς των ούλων και κατά συνέπεια πιθανά προβλήματα στο σαγόνι καθώς και πονοκεφάλους.
Χωρίς την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να προκύψουν και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Τέλος το συνολικό «κόστος» (οικονομικό αλλά και ψυχολογικό) της θεραπείας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Στο Dental Kids παρέχουμε ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία για τα μικρότερα παιδιά αλλά και τους εφήβους, με στόχο να τους βοηθήσουμε να έχουν υγιή και λαμπερά χαμόγελα για μια ολόκληρη ζωή. Για να αποφύγουμε το δύσκολο στάδιο του να «φοράμε σιδεράκια» προσφέρουμε την εναλλακτική των clear brackets & wires