ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το πρόγραμμα πρόληψης είναι αυτό που προσφέρει στα παιδιά ένα υγιές χαμόγελο. Τα παιδιά που έχουν ένα υγιές στόμα, μπορούν να μασήσουν πιο εύκολα και να προσλάβουν πιο πολλά θρεπτικά συστατικά διαμέσου της τροφής τους. Μαθαίνουν να μιλάνε γρηγορότερα και πιο καθαρά. Έχουν την ευκαιρία για μια γενικότερη καλή υγεία , καθώς οποιαδήποτε ασθένεια στο στόμα, μπορεί να επηρεάσει και το υπόλοιπο σώμα. Ένα υγιές στόμα και χαμόγελο είναι πιο ελκυστικό για τα παιδιά, καθώς τους δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους.  Τέλος ,το πρόγραμμα πρόληψης αυτόματα σημαίνει λιγότερο εκτεταμένη και ακριβή θεραπεία για το παιδί.

 

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ?

Ξεκινά με την εμφάνιση του πρώτου δοντιού. Συστήνεται να επισκέπτεστε τον παιδοδοντίατρο μέχρι την ηλικία του ενός έτους, όταν δηλαδή εμφανιστεί το πρώτο δόντι του παιδιού. Με τον τρόπο αυτό θα μάθετε πώς να προστατεύσετε την στοματική υγεία του παιδιού σας. Όσο νωρίτερα πραγματοποιήσετε την πρώτη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο, τόσο μεγαλύτερες  είναι οι πιθανότητες να το προστατεύσετε από οποιαδήποτε στοματική ασθένεια και να το βοηθήσετε να χτίσει ένα υγιές χαμόγελο χωρίς τερηδόνα.

 

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ:

Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζουν τα πρώτα δόντια (νεογιλά).

  • Εξασφαλίζουν την καλή διατροφή με το να επιτρέπουν στο παιδί να μασάει σωστά.
  • Βοηθούν στην ανάπτυξη της ομιλίας
  • Βοηθούν τα μόνιμα δόντια με το να διατηρούν το χώρο ώσπου να εμφανιστούν.

 

 

 

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ?

Μετά την αξιολόγηση της στοματικής υγείας του παιδιού, ο παιδοδοντίατρος  θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας του παιδιού σας για το σπίτι. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει οδηγίες για το βούρτσισμα και τη χρήση του νήματος, οδηγίες διατροφής και , αν είναι απαραίτητο, συστήνεται φθορίωση.  Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας για μια ζωή γεμάτη από υγιεινές συνήθειες.

 

ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ?

Ο καθαρισμός και η φθορίωση καταλαμβάνουν τον κυριότερο ρόλο στο πρόγραμμα πρόληψης του παιδιού. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα, ακόμη περισσότερα. Ο παιδοδοντίατρος μπορεί να προστατεύσει τα δόντια του παιδιού σας από την τερηδόνα μέσω των καλύψεων οπών και σχισμών ( sealants ) , όπως επίσης προσφέροντάς σας έγκαιρη διάγνωση για οποιαδήποτε ορθοδοντικά προβλήματα. Ο παιδοδοντίατρος είναι ο πιο κατάλληλα καταρτισμένος για να εξασφαλίσει στο παιδί σας ένα χαρούμενο, λαμπερό, υγιές χαμόγελο καθώς μπορεί να εκπονήσει ένα σχέδιο θεραπείας κατάλληλο τόσο για να γίνει στο ιατρείο όσο και στο σπίτι.