Καθηγητής Δημήτρης Εμμανουήλ

Καθηγητής Δημήτρης Εμμανουήλ

Επίκ. Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής

Ο Καθηγητής Δημήτρης Εμμανουήλ εξειδικευμένος στην Παιδοδοντιατρική, και Interceptive Orthodontics στο Children’s Hospital of Wisconsin, USA κατέχει Πτυχίο Master από το Marquette University, USA, PhD από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Diploma στην Κλινική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

 

Ο Καθηγητής Δημήτρης Εμμανουήλ έχει εξειδικευθεί στην Παιδοδοντιατρική και Πρώιμη Ορθοδοντική Θεραπεία στην Αμερική στο Children’s Hospital of Wisconsin. Πήρε το πτυχίο Masterς στην Αμερική από το Πανεπιστήμιο Marquette και PhD από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας από το Πανεπιστήμιο του Harvard στην Αμερική Δίπλωμα στην Επιδημιολογία και κλινική έρευνα.

Οι ερευνητικές του εργασίες έχουν βραβευτεί με το “Dental Anesthesia Award” από την Αμερικανική Επιστημονική Εταιρεία Οδοντιατρικής Αναισθησιολογίας (American Dental Society of Anesthesiology) & την Αμερικανική Ακαδημία Παιδοδοντιατρικής (American Academy of Pediatric Dentistry) με το βραβείο “Best Research Award” και την Διεθνή Ομοσπονδία Παιδοδοντιατρικής (International Assosiation of Pediatric Dentistry).

Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστήμιου Kings Dental College (7η Οδοντιατρική Σχολή παγκοσμίως ) και στο Νοσοκομείο St Thomas Hospital.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος τou American Dental Society of Europe της αρχαιότερης επιστημονικής κοινότητας στην Ευρώπη. Από την ίδρυσή της, το 1873, είχε σημαντικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας το οδοντιατρικό επάγγελμα και υποστηρίζοντας ως μέλη της πολλούς από τους κορυφαίους οδοντιάτρους του κόσμου.

Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της παγκόσμιας οργάνωσης για Αναπηρία και Στοματική Υγεία, (International Association of Disability and Oral Health-ΙADH), όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη παγκοσμίως προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, της Ειδικής Οδοντιατρικής Φροντίδας. Tο πρόγραμμα διδασκαλίας του ΙADH στα Πανεπιστήμια, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη θητεία του, παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μάθουν συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις όσον αφορά τη οδοντιατρική για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Καθηγητής κ. Εμμανουήλ προσκαλείται να μιλήσει εκτενώς σε όλο τον κόσμο για ποικιλία επιστημονικών θεμάτων στην οδοντιατρική για παιδιά. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και έχει συμβάλλει στη συγγραφή του βιβλίου “Behavior Management in Paediatric Dentistry” (2013, Wiley-Black – well) και “Odontiatria special per il paziente critic e diversamente abile “ (2012, Edi-Ermes).

Είναι μέλος πολλών, υψηλού κύρους ελληνικών και διεθνών επιστημονικών κοινοτήτων, όπως η Διεθνής Ένωση για την Αναπηρία και τη Στοματική Υγεία (η IADH), η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής Οδοντιατρικής (EAPD), η Διεθνής Ένωση Παιδοδοντιατρικής (IAPD), η Βρετανική Εταιρεία Παιδιατρικής Οδοντιατρικής (BSPD), η Αμερικανική Οδοντιατρική Κοινότητα Ευρώπης (ADSE), καθώς και του Ελληνικού, Βρετανικού αλλά και του Ιταλικού Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά & Ισπανικά.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Μπορείτε να ανατρέξετε στις δημοσιεύσεις του Καθηγητή σε αυτόν τον σύνδεσμο.